open-navfaktor-logo
search
Donesena odluka
RS daje 15.200 doza vakcina za Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar
Štab za vanredne situacije bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) prihvatio je Informaciju o donaciji vakcina protiv COVID-19 entitetu Federacija Bosne i Hercegovine (FBiH) i izražena je saglasnost da se FBiH donira 15.200 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača AstraZeneca.
21.07.2021. u 16:09
get url
text
AstraZeneca
AstraZeneca

- Republički štab za vanredne situacije prihvatio je, na današnjoj telefonskoj sjednici, Informaciju o donaciji vakcina protiv COVID-19 za građane općina Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar. Republički štab za vanredne situacije saglasan je da se JZU Dom zdravlja Drvar donira 2.000 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača AstraZeneca za vakcinaciju građana općina Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar - navodi se u saopćenju iz Vlade RS-a.

Također, Republički štab za vanredne situacije prihvatio je Informaciju o donaciji vakcina protiv COVID-19 Univerzitetu u Tuzli. Republički štab za vanredne situacije saglasan je da se Univerzitetu u Tuzli donira 1.000 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača AstraZeneca.

Na današnjoj sjednici štab je donio je zaključke o raspodjeli ukupno 75.000 doza, komponente I Sputnik V vakcine.

VEZANI TEKST - Šeranić potvrdio pisanje Faktora: Tražili smo od FBiH da nam "posude" testove, ali 10.000

Ovim zaključcima zadužen je Institut za javno zdravstvo RS da izvrši raspodjelu i da prati potrebe zdravstvenih ustanova koje sprovode vakcinaciju za vakcinama protiv COVID-19, te da u skladu sa tim potrebama vrši preraspodjelu isporuka doza vakcina protiv COVID-19 zdravstvenim ustanovama koje sprovode vakcinaciju.

Doneseni su i zaključci o raspodjeli 25.000 doza druge komponente Sputnik V vakcine, 290.000 doza vakcine proizvođača Sinopharm, 93.600 doze vakcine proizvođača Pfizer/BioNTech, 64.190 doza vakcine proizvođača AstraZeneca, a Institut za javno zdravstvo RS-a zadužen je da izvrši raspodjelu ovih doza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.