open-navfaktor-logo
search
Nema rješenja
RTVFBiH: Vjerujemo da je Uprava BHRT-a izvukla pouku nakon gašenja signala, pozivamo ih....
Krajnje je vrijeme da napokon gašenje zamijenimo zajedničkom izgradnjom obje naše kuće, kažu iz RTVFBiH
AUTOR: Faktor
15.05.2024. u 16:15
get url
text
Poslovodni odbor Radio-televizije Federacije Bosne i Hercegovine poziva Upravu BHRT-a na konačno potpisivanje jedinog na zakonu jasno utemeljenog Ugovora o raspodjeli RTV takse, a kakav je za sve uspješno egzistirao posljednjih šest godina.
- Posljednji nemili događaji sa gašenjem signala RTV Federacije BiH pokazali su koliko se štete može nanijeti jednostranim protivpravnim radnjama i vjerujemo da je Uprava BHRT-a izvukla pouku da je sve odnose moguće riješiti jedino kroz saradnju, uvažavanje i povjerenje, ali samo temeljem postojećih zakonskih propisa koji su, kada je u pitanju raspodjela RTV takse, potpuno precizni.
Potpisom na zakonu utemeljnih ugovora o raspodjeli RTV takse osiguralo bi se nesmetano produciranje i emitiranje programskih sadržaja obje kuće. Ujedno, osigurala bi se redovna isplata plaća radnicima i BHRT-a i RTV Federacije BiH, a  što je bio slučaj svih prethodnih godina - saopćio je Poslovodni odbor.
Naglasili su kako bi RTVFBiH, odmah po potpisu Ugovora o raspodjeli RTV takse, pristupila redovnom plaćanju tehničkih usluga što je činila svih prethodnih 20 godina i na račun BHRT-a, po ovom osnovu, u spomenutom je razdoblju prebacila više od 100 miliona maraka.
- Uz redovne uplate tekućih usluga parcijalno bi, do kraja godine, od FTV bila izmirena i dugovanja za tehničke usluge koja su nastala u periodu od 01.01.2024. kada je Ugovor o RTV taksi BHRT jednostrano prekinuo.
Pozivamo vas i krajnje je vrijeme da napokon gašenje zamijenimo zajedničkom izgradnjom obje naše kuće - saopćeno je. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.