open-navfaktor-logo
search
Intenzivni pregovori
Ružnić: Konaković i Forto dicipliniraju NES, zaboravljaju da Krajišnici nisu podanici i izdajice
- Prema provjerenim informacijama, a o čemu su već uveliko izvještavali i mediji, u Unsko-sanskom kantonu traju intenzivni i konkretni pregovori o formiranju vlasti koje predvode Halil Bajramović (NiP) i Jasmin Hušić (Naša stranka).
09.03.2023. u 13:56
get url
text

U okviru tih dogovora već je utvrđeno da bi novi mandatar Vlade trebao biti Kemal Hrnjić (NiP) dok bi najveći broj ministarstava pripao SDA, a potom DF-u, Našoj stranci i POMAK-u. Valja naglasiti činjenicu da su najuključeniji i svakako najviše lično zainteresirani za ovakvu raspodjelu vlasti, uz Bajramovića, Jasmin Hušić (NS) i Zikrija Duraković (POMAK) - navodi se u reakciji Mustafe Ružnića, predsjednika Regionalnog odbora NES-a Krajina i aktuelnog premijera USK, saopćila je Press služba NES-a.

- S obzirom na to da u Unsko-sanskom kantonu predstavnici NiP-a i Naše stranke očigledno ignorišu postojanje koalicije na federalnom nivou, nameće se zaključak da lideri ovih stranaka Elmedin Konaković i Edin Forto pokušavaju diciplinirati Narodni evropski savez i stavljaju cijeli Unsko-sanski kanton u okvire provincije za koju oni najbolje znaju šta joj je potrebno i kako treba funcionirati.

Pri tome zaboravljaju da smo mi Krajišnici, koji nikada nikome kroz historiju nismo bili podanici. Jednako su nam mrski i podanički mentalitet i izdaja, koje znamo uočiti mnogo prije nego što nam se bilo šta nametne. Izdaju posebno kažnjavamo, a što će se vjerovatno ispostaviti i u ovom slučaju - poručio je Ružnić i dodao: 

- U protekle četiri godine smo dokazali i zorno pokazali kako se ostaje uz svoj narod u najtežim situacijama, kako se radi bez odmora i stajanja, kako je najvažnije i jedino bitno da građani dožive rezultate vlasti koja radi za njih! Mi nismo od velikih riječi, zabavnih statusa na društvenim mrežama i ne posjedujemo medije jer o nama govore naši radni rezultati i to je najveća razlika između nas i ostalih političkih opcija.

Narodni evropski savez, kako je istakao, svoju misiju nastavlja na istim principima i "sve odgovore na ova pitanja sigurno ćemo dati u najkraćem vremenskom periodu od najviše sedam narednih dana jer mi nismo samo predstavnici ovog naroda već dio njega".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.