open-navfaktor-logo
search
Federalni zastupnik
Šabanović: "Trojka" fotelje platila pozicijama, javnim preduzećima i radnim mjestima, pravosuđe mora reagovati
Namjera aktuelne vlasti da na mjesto potpredsjednika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH imenuju Arnela Isaka još jednom potvrđuje činjenicu da su na vlast došli privremenom suspenzijom Ustava FBiH na štetu Bošnjaka i ozbiljnom političkom korupcijom kojom se što prije moraju pozabaviti nadležne pravosudne institucije - napisao je na Facebook profilu Haris Šabanović, federalni zastupnik.
02.06.2023. u 17:00
get url
text

- Glas Arnela Isaka za potvrđivanje nametnute Vlade FBiH su stranke tzv. "Trojke" platile ministarskom pozicijom za njegovog oca Ramu Isaka, a sada i pozicijom u rukovodstvu Zastupničkom doma.

Podrška Elzine Pirić plaćena je predajom RMU Banovići na upravljanje PDA-u, stranci kojom rukovodi Mirsad Kukić.

VEZANI TEKST - SBiH nije dio većine, pa "Trojka" Gabelu mijenja Isakom: Odjednom fali Bošnjaka na čelu Zastupničkog doma

Zvaničnici "Trojke" su nudili zastupnicima Stranke za BiH zaposlenje članova njihovih porodica u zamjenu za podršku nametnutoj Vladi FBiH, što je javno potvrdio predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić.

Činjenicu da su pristali na privremenu suspenziju Ustava FBiH kako bi se izbjegla većinska volja Bošnjaka, čime je nanesena trajna šteta bošnjačkom narodu, ali i stalne ustupke HDZ-u u zamjenu za ulazak u vlast, stranke "Trojke" će platiti već na narednim izborima.

Cijenu političke korupcije kojom su osigurali glasove u Zastupničkom domu moraju platiti odmah i pravosudne institucije dužne su što prije istražiti i procesuirati sve odgovorne.

Podsjećam javnost da je Zastupnički dom Parlamenta FBiH konstituisan prije tačno šest mjeseci i da u tom periodu aktuelna vlast na dnevni red sjednica nije uvrstila nijedan jedini zakon, već su se isključivo bavili imenovanjima, te da od nametanja Vlade FBiH nije održana nijedna sjednica Parlamenta FBiH s obzirom da se nametnuta vlast isključivo bavi isplatom fotelja isporučivanjem institucija, javnih preduzeća i radnih mjesta - poručio je Šabanović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.