open-navfaktor-logo
search
Vlast u RS-u
Sabina Ćudić o SDP-u i Pokretu za državu: Perspektivu naše zemlje serviraju Dodiku na pladnju
Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke i zastupnica u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, oglasila se povodom mogućeg ulaska Pokreta za državu u vlastu u entitetu Republika Srpska.
22.11.2022. u 22:19
get url
text

- Da lično samopoštovanje, ali i kolektivno, političko dostojanstvo, u našoj državi nažalost imaju cijenu, to dakako znamo. Svjedoci smo i žrtve te činjenice. Ta cijena je često izakulisna i maglovita. Hvala Pokretu za državu, na čelu sa SDP-om, što sada precizno znamo tu cijenu - Bosnu i Hercegovinu, dostojanstvo, pravosuđe, međunarodne odnose, granice, sigurnost i evropsku perspektivu naše zemlje serviraju Dodiku na pladnju za: mjesto potpredsjednika Narodne skupštine RS-a i jedno od šesnaest ministarskih mjesta u SNSD-ovoj Vladi RS-a. Pa je tako Pokret za državu postao Pokret za Ministarstvo turizma RS-a - napisala je Ćudić na Facebooku.

Kolegama iz SDA dugujem izvinjenje, dodala je Ćudić, jer sam u toku protekle četiri godine nerijetko govorila da samo oni mogu napraviti tu historijsku grešku, koju su napravili prije četiri godine osiguravajući SNSD-u mehanizme blokade države.

- Ispostavlje se da to nije tačno, i da sa Dodikom imaju jako mnogo zajedničkih prijatelja - zaključiča je Ćudić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.