open-navfaktor-logo
search
Crna lista
SAD sankcionisale sina i kćerku Milorada Dodika
Ministarstvo finansija Sjedinjenih Država uvelo je nove sankcije za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Kako navode iz ministarstva sankcije su uvedene "proruskom nacionalističkom lideru bosanskih Srba" kao i drugim pojedincima i entitetima koje se dovode u vezu sa njim.
20.10.2023. u 16:44
get url
text

Na spisku ministarstva od 20. oktobra nalaze se i Gorica i Igor Dodik, inače sin i kćerka predsjednika RS-a Milorada Dodika.

Pored njih na spisku se nalaze i restoran "Agape" u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik, kompanija "Agrovoće" koja se dovodi u vezu sa Goricom, kao i kompanija "Fruit Eco" koja se dovodi u vezu sa Igorom Dodikom, ali i kompanija "Global Liberty" koja se dovode u vezu sa Igorom i Goricom.

- Uz finansijsku i političku podršku pojedinaca i kompanija koje su danas uvrštene na listu, Dodik je uključen u koruptivne aktivnosti koje mu omogućavaju ličnu finansijsku i političku stabilnost nauštrb građana BiH koji žive u Republici Srpskoj - rekao je podsekretar za borbu protiv terorizma i za finansijski obavještajni rad Ministarstva finansija, Brian E. Nelson

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.