open-navfaktor-logo
search
Zastupnik SDA
Salkić: Dobro bi bilo da mi u Pokretu za državu dokažemo kako smo glasali u NSRS-u
Ramiz Salkić, zastupnik SDA u Pokretu za državu, kaže da će, kao što je to i od ranije poznato, glasati na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske za listu kandidata opozicije za državni Dom naroda.
01.12.2022. u 12:08
get url
text

- Ne zato što su puno bolji, već zbog toga da Dodik nema mehanizme za blokadu države. Moja su iskustva različita. Puno sam imao slučajeva u životu da javno ljudi kažu da će glasati za nešto, a urade drugačije. Dobro bi bilo da mi u Pokretu za državu nađemo način i dokažemo kako smo glasali. Postoje jasni i transparentni kontakti i određenih zastupnika sa SNSD-om, što pokazuje da neće glasati tajno kako govore javno. Samo dokazano može biti pouzdano da se tako i desilo, a sve ostalo može biti lijepa priča za javnost i skidanje tereta odgovornosti - ističe Salkić.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat Pokreta za državu za delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, pozvao je zastupnike SDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske da na današnjoj sjednici glasaju za listu opozicije za Dom naroda. 

Poziv Mijatovića podržala je i Demokratska fronta. 

Pokret za državu ima pet zastupnika, dva SDP-a, po jedan SDA, DF i Bh. Zeleni. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.