open-navfaktor-logo
search
Zastupnik u NSRS
Salkić: Kreatori Dejtonskog sporazuma nijemi posmatrači realizacije neostvarenih ratnih ciljeva
Zastupnik Narodne skupštine Republike Srpske Ramiz Salkić kazao  je da ljudi u Bosni i Hercegovini žive po pravilima još uvijek važećeg Dejtonskog mirovnog sporazuma čija implementacija nije završena, što stvara obaveze kod onih koji su ga kreirali da budu proaktivni, a ne samo nijemi posmatrači realizacije neostvarenih ratnih ciljeva onih koji su sljedbenici presuđenih udruženih zločinačkih poduhvata od strane Haškog tribunala.
21.11.2023. u 18:51
get url
text

VEZANI TEKST - Prije 28 godina parafiran Dejtonski mirovni sporazum

- Niko nije imun od odgovornosti za stanje u kojem smo trenutno i ono u kojem se možemo naći zbog nečinjenja od strane onih koji tolerišu puzeću separatističku politiku koja je svakim danom sve vidljivija na terenu – istakao je salkić na Facebooku.

Tvrdi da oni koji su trebali osigurati potpuno provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, nikada nisu imali plan kako provesti Aneks VII kojim se predviđa pravo na povratak bez bilo kog oblika diskriminacije u sigurno okruženje.

- Ako uistinu žele dobro ovoj državi i svim građanima ove zemlje oni prije svega trebaju raditi na  eliminaciji posljedica genocida, otklanjanju mehanizama blokada i raditi na uspostavljanju sistema vrijednosti u Bosni i Hercegovini kakav vrijedi svugdje u normalnim društvima – poručio je Salkić.

Zbog toga, dodao je, u entitetu RS imaju za pravo što danas slave Dan parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma i time iskazuju zahvalnost kreatorima Dejtonskog mirovnog sporazuma koji im dadoše entitet sa ekskluzivnim nazivom samo za jedan narod i entitetsko glasanje kao mehanizam da nastave ostvarivati neostvarene ratne ciljeve o podjeli Bosne i Hercegovine.

- Danas se u ovom entitetu zanemaruje činjenica da je Bosna i Hercegovina nastavila kontinuitet Republike Bosne i Hercegovine, da entiteti ne mogu donositi akte koji su u suprotnosti sa državnim Ustavom i zakonima, da se odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine moraju provoditi… - poručio je.

Salkić je zaključio da u entitetu RS danas slave jer su koristeći mehanizme iz Djetonskog mirovnog sporazuma učinili i čine sve da ovu zemlju ogade onima koji je vole u svim segmentima društva predstavljajući je kao nemoguću i otvoreno zagovarajući separatizam i njenu podjelu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.