open-navfaktor-logo
search
Zastupnik SDA
Salkić: Naša je obaveza da ne dozvolimo da Dodik ima četiri delegata
Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj će biti izabrani delegati u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebala bi biti održana 1. decembra, ukoliko Centralna izborna komisija BiH dostavi ovjerene kandidatske liste.  
29.11.2022. u 15:58
get url
text

Najveći pritisak je na pet zastupnika Pokreta za državu ( 2 SDP, 1 DF, 1 SDA, 1 BH. Zeleni) čiji je kandidat za delegata Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH. Od njih se uporno, u čemu prednjači Damir Arnaut iz Naše stranke, traži da glasaju za PDP-ovog kandidata, a ne svog, te tako u Dom naroda BiH odu tri SNSD-ova delegata, Jedan SDS-a i jedan PDP-a. 

- Naša je obaveza da na svaki mogući i dozvoljen način osujetimo mogućnost da Milorad Dodik ima četiri delegata u državnom Domu naroda. Pozicija mene kao zastupnika koji dolazi iz SDA je potpuno jasna i kroz razgovore sa kolegama u Pokretu za državu nastojat ću da budemo na pravoj strani kod donošenja odluke. Proces izbora delegata je tajno glasanje i to ostavlja prostor za kasnije špekulacije ko je koga podržao. Ja bih volio da mi iz Pokreta za državu budemo jasni i ne nosimo teret ukoliko Dodik bude imao četiri delegata u Domu naroda. Naši glasači sigurno ne bi dali podršku da glasamo za Dodikovog četvrtog delegata. Oni koji budu na Dodikovoj strani, na bilo koji način nosit će teret zbog vrlo mogućih blokada i ucjena koje će Dodik provoditi u naredne četiri godine.
 
Jasno je svima nama da ni opozicija nije neka sreća za Bošnjake u ovom djelu Bosne i Hercegovine. Ipak trebamo imati u vidu da oni nisu podržali neke Dodikove ideje i inicijative u NSRS-u u prethodnom mandatu, čime su osujetili Dodikove namjere na dezintegraciji države. Radi države i onih koje predstavljamo mi moramo tragati za sagovornicima koji će raditi za dobrobit države i svih njenih građana uvažavajući svačiju posebnost - kazao nam je zastupnik SDA Ramiz Salkić. 
 
 
 
 
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.