open-navfaktor-logo
search
Potpredsjednik RS-a
Salkić: Sigurnost i stabilnost naše domovine treba biti briga svakog pojedinca i svake institucije u našoj zemlji
Nekoliko stotina predstavnika Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Armije Republike Bosne i Hercegovine, koja okuplja demobilisane borce, porodice šehida i ratne vojne invalide, danas boravi u posjeti Bratuncu i Srebrenici.
02.09.2022. u 15:30
get url
text

Borci su posjetili Memorijalni centar Veljaci u Bratuncu, a potom i Memorijalni centar Potočari u Srebrenici, gdje su odali počast žrtvama genocida, nakon čega je klanjana i džuma-namaz pod musalom u Memorijalnom centru Potočari, koju je predvodio muftija tuzlanski, Vahid ef Fazlović.

Današnjoj posjeti boraca i članova udruženja je prisustvovao i Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, koji se obratio prisutnima, saopćio je Salkićev Kabinet.

- Naše jedinstvo po važnim pitanjima za našu domovinu i naš narod najveća je brana onima koji nasrću na našu domovinu i naš identitet. Sigurnost i stabilnost naše domovine treba biti briga svakog pojedinca i svake institucije u našoj zemlji. Nažalost, danas je puno onih koj stvaraju probleme u funkcioniranju Bosne i Hercegovine sa ciljem njene konačne podjele. Mi moramo biti svjesni toga i na to imati jasne odgovore. Naše okupljanje danas ovdje u Bratuncu i Srebrenici svjedoči našu odlučnost za brigu o svakom dijelu naše domovine - naveo je Salkić i dodao:

- Vaš dolazak iz svih dijelova Bosne i Hercegovine danas ovdje svjedoči našu povezanost i snagu, ovo okupljanje ulijeva povjerenje i povećava osjećaj sigurnosti našeg naroda ovdje na Drini. Ostanimo ustrajni u širenju istine i traženju pravde, jer je to naša trajna obaveza, na takav način budućim generacijama ostavljamo sigurnije i stabilnije okruženje.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.