open-navfaktor-logo
search
Potpredsjednik RS-a
Salkić stao u odbranu Begije Smajić: Prestanite žrtve genocida maltretirati svojim lažima
Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, rekao je danas, reagujući na napade, uvrede i prijetnje da će odgovarati pred sudovima upućene zastupnici u NSRS-u Begiji Smajić, da su prijetnje Bošnjacima koji govore istinu da će odgovarati pred sudovima zbog izgovorene istine neprihvatljive i predstavljaju novu fazu pritiska radi mirnodopskog progona iz ovog dijela Bosne i Hercegovine.
11.02.2022. u 15:07
get url
text

- Neki političari, mediji i kvazi intelektualci u ovom entitetu Bošnjacima bi  da zabrane da govore istinu i da traže pravdu. Očito naše vrijednosti nisu vaše vrijednosti, vaše vrijednosti nisu naše vrijednosti. Naša vrijednost je da naše vojno i političko rukovodstvo nije presuđeno za udruženi zločinački poduhvat i genocid, vaša vrijednost je što vi veličate vaše vojno i političko rukovodstvo, koje je presuđeno za udruženi zločinački poduhvat i genocid - naveo je Salkić i dodao:

- Mi ne negiramo presude za genocid i osuđujemo ratne zločince sa ciljem personalizacije odgovornosti, vi negirate presuđeni genocid, zločince smatrate herojima i srpski narod gurate u zagrljaj kolektivne odgovornosti za genocid. Mi zagovaramo istinu i pravdu, vi širite laži i negirate sudski utvrđene činjenice.

VEZANI TEKST - Smajić u NSRS-u: Vojska RS-a je presuđena za genocid; srpski zastupnici: Povucite riječ, vi nas mrzite

Ističe da su neprihvatljive prijetnje da će Bošnjaci koji govore istinu da odgovaraju pred sudovima ovog entiteta zbog izgovorene istine, koju je utvrdio Međunarodni sud pravde u Hagu, da je vojska RS-a počinila genocid, te predstavljaju novu fazu pritiska radi mirnodopskog progona iz ovog dijela Bosne i Hercegovine.

- Nećete nas zastrašiti, nastavljamo pronositi istinu i tražiti pravdu koliko god to vama da smeta, a očito je da vam puno smeta. Krenite putem katarze, distancirajte se od presuđenih zločinaca iz vašeg naroda, prestanite ih smatrati herojima, prestanite negirati genocid i onda će vam istina lakše padati - kazao je Salkić, saopćio je njegov Kabinet.

Zastupnica Begija Smajić je, ističe, rekla presuđene činjenice na bazi utvrđene istine van razumne sumnje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, ali i Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju.

- Vaše ustrajavanje na veličanju ratnih zločinaca i negiranju genocida produžava agoniju srpskog naroda na zabludi da su presuđeni zločinci vaši heroji. Pozivam vas da prekinete neosnovanu, neargumentiranu i anticivilizacijsku hajku na gospođu Smajić koja je iznijela činjenice koje je civilizirani svijet prihvatio kao dokazane i presuđene - poručio je Salkić i dodao:

- Vaša histerija, napadi i prijetnje neće promijeniti historijske činjenice. Prestanite žrtve genocida i ostatak civiliziranog svijeta maltretirati svojim lažima, ovo  je 21. vijek i informacije su dostupne svima. Trebate shvatiti da matrica "ponavljajte laži dok ne ubjedite čitav svijet da govorite istinu" više ne pije vode jer nećete moći izbrisati utvrđene i presuđene činjenice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.