open-navfaktor-logo
search
Afera Institut
Saradnik Nenada Stevandića predat u nadležnost Tužilaštva
Milan Jašarević, radnik Civilne zaštite Republike Srpske, kojeg je jučer uhapsio MUP RS-a, predat je u nadležnost entitetskog Tužilaštva u Banjoj Luci.
25.01.2022. u 10:38
get url
text

Jašarević je osumnjičen za zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, a uhapsili su ga pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet po naredbi Okružnog suda Banja Luka.

On se dovodi u vezu sa bivšim direktorom Instituta za javno zdravstvo RS-a Branislavom Zeljkovićem koji je u pritvoru od septembra prošle godine kada je uhapšen zbog sumnje u brojne malverzacije prilikom nabavke medicinske opreme u ovom entitetu tokom pandemije virusa korona.

Jašarević je inače kadar Ujedinjene Srpske, a iz Civilne zaštite RS-a je "stavljen na raspolaganje" Timu zа prаćеnjе prоvоđеnjа mјеrа Štаbа zа vаnrеdnе situаciје RS-a, na čijem je čelu njegov stranački šef Nenad Stevandić.

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja, bit će donesena odluka da li će Jašareviću eventualno biti stavljen prijedlog za određivanje pritvora ili će biti pušten na slobodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.