open-navfaktor-logo
search
Stari Grad
Sarajevo Holiday Market svečano otvoren na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović
Na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović svečano je počeo dugo očekivani i najavljivani projekat Sarajevo Holiday Market se vraća kući koji će pružiti mnogo zanimljivih sadržaja i lijepih trenutaka svim građanima Sarajeva, kao i gostima grada u sljedeća dva mjeseca.
15.12.2022. u 21:24
get url
text

Uz nastupe dječijih horova, muziku, ples, dekoracije i novogodišnje dekoracije, te veliki broj građana, najavljen je projekat koji se sastoji od Bh Telecom klizališta veličine 300m2, bajkovite kućice i sela Djeda mraza i sajamskih kućica u ulici Ferhadija.

Projekat realizuje Općina Stari Grad Sarajevo sa partnerima - Gradom Sarajevo, Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, BH Telecomom, Udruženjem “Zone unaprijeđenog poslovanja Baščaršija” i Fondacijon Sarajevo Navigator.

Sarajevo Holiday Market je otvorio općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

- Željeli smo građanima i gostima grada omogućiti da uživaju u praznicima i vratiti prazničnu atmosferu i duh na naše ulice. Nadam se da će svi uživati u Sarajevo Holiday Marketu. Pozvali smo učenike iz svih škola u Kantonu Sarajevo na besplatno klizanje naredna dva mjeseca. Privrednici besplatno učestvuju na marketu, građani imaju šta vidjeti, zabaviti se i kupiti. Želim svima da lijepo provedu ove praznike u Sarajevu - poručio je načelnik Hadžibajrić.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić izjavila je da je Gradska uprava ponosna na sve aktivnosti koje se sprovode u Općini Stari Grad.

- Ovakvi događaji vraćaju lijepi i predpraznični duh u Sarajevo. Svi posjetitelji će imati priliku da uživaju u svim sadržajima koje će im ponuditi 'Sarajevo Holiday Market'. Drago nam je što smo dali i doprinos da svima ponudimo mogućnost besplatnog klizališta. Zajedno sa Općinom Stari Grad smo doprinijeli da ove godine Sarajevo ne zaostaje za evropskim i svjetskim gradovima po svojoj novogodišnjoj ponudi - poručila je gradonačelnica Karić.

Izvršni direktor za razvoj poslovanja kompanije BH Telecom Muamer Hadžović u svom obraćanju potvrdio je da se ova kompanija sa zadovoljstvom uključila u projekt "Sarajevo Holiday Market se vraća kući".

- Jedna od temeljnih vrijednosti BH Telecoma je društvena odgovornost. Iskreno se zahvaljujemo načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću što nam je omogućio i ponudio priliku da budemo dio ove lijepe priče sa građanima i gostima Sarajeva. Svi koji to budu željeli, a posebno naši najmlađi, školarci će moći besplatno da kližu - rekao je Hadžović u svom obraćanju prisutnima.

Općina Stari Grad je večeras sve goste marketa počastila kafom i čajem, a najmlađe su zabavljale maskote, Djeda mraz, i animatori uz facepainting. U revijalnom dijelu programa otvaranja nastupili su najmlađi, i to dječiji horovi Basic's i Mimika. Sajamske kućice će raditi u periodu od 15.decembra, do 15. januara, dok će klizalište biti otvoreno do 5. februara naredne godine u vremenu od 12 do 21 sat, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.