open-navfaktor-logo
search
Čuvaju sjećanje
Sarajevo: UIDBiH obilježio godišnjicu smrti Alije Izetbegovića
Unija međunarodnih demokrata u Bosni i Hercegovini (UIDBiH) na simboličan način obilježila je godišnjicu smrti prvog predsjednika međunarodno priznate Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.
19.10.2021. u 21:41
get url
text

Kako su podsjetili iz UID-a, na današnji dan prije 18 godina na ahiret je preselio Alija Izetbegović, prvi predsjednik međunarodno priznate Bosne i Hercegovine. Unija međunarodnih demokrata u Bosni i Hercegovini je, također, na jedan simboličan način obilježila godišnjicu smrti rahmetli predsjednika Izetbegovića.

Od 19 do 21 sat na velikom ekranu Centra Skenderija stajao je natpis "Mi bi svjetlo zvali mrakom da te nije Alija".

Predsjednica Unije Amina Šećerović Kašli kazala je da su sa članovima ovog udruženja, također, obišli mezar Alije Izetbegovića, na sarajevskom Šehidskom mezarju Kovači.

- Građani koji su danas bili na mezarju, zaista su najbolji odgovor onima koji kažu da Alije više nema. Alija Izetbegović je ostavio toliko vrijednosti koje će i dalje živjeti s nama - dodala je.

Šećerović Kašli je dodala da nikada neće zaboraviti Aliju Izetbegovića i da će uvijek raditi na tome da ga se i nove generacije sjećaju.

Prvi predsjednik međunarodno priznate Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović preminuo je 19. oktobra 2003. godine u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.