open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Sarajevogas: Aktuelno rukovodstvo je zateklo sve akte na osnovu kojih su imenovani v. d. članova Uprave
Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Sarajevogas reagirali su nakon pisanja Faktora o imenovanju vršiteljice dužnosti izvršne direktorice za ekonomsko-pravne poslove.
20.05.2021. u 13:22
get url
text

VEZANI TEKST - Reakcija iz Sarajevogasa: Izmijenili Pravilnik kako bi imenovali v. d. izvršne direktorice?

Naime nakon objavljenog teksta po naslovom "Izmijenili Pravilnik kako bi imenovali v. d. izvršne direktorice?", iz Sarajevogasa ističu kako se na kraju objavljenog teksta postavlja pitanje da li su "nadležni u preduzeću" mijenjali Pravilnik kako bi uvjeti za imenovanje na pozicije odgovarali onima koje su planirali tu postaviti.

- S tim u vezi dajemo odgovor na postavljeno pitanje, koje očekujemo da prenesete u cijelosti. Svi opšti akti u KJKP Sarajevogas d.o.o. Sarajevo na osnovu kojih su imenovani v.d. članovi Uprave koji trenutno obnašaju dužnost su zatečeni od strane aktuelnog rukovodstva, što uključuje i novi Pravilnik o radu.

Odluka o izmjenama Statuta kojom je izmijenjen broj članova Uprave, kao i novi Pravilnik o radu koji je trebao biti u potpunosti usklađen sa Statutom u pogledu propisanih uslova za članove Uprave, a nažalost nije, usvojeni su 28.09.2020. godine, dakle isti dan kada su stupili na snagu Zaključci Skupštine Kantona Sarajevo kojima je, između ostalog, naložena obustava vršenja izmjena i dopuna osnivačkih akata i pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta. Navedni akti Preduzeća su stupili na snagu u propisanom roku, ali je primjena istih odgađana od strane prethodnog rukovodstva sve do 22.03.2021. godine. Kako, na koji način i zbog čega je ovo urađeno, to je pitanje za prethodno rukovodstvo – navode iz Sarajevogasa.

Dodaju da je "aktuelno rukovodstvo imenovano u skladu sa aktima koji su bili važeći u momentu imenovanja i koje je donosilo isključivo prethodno rukovodstvo, te da nijedan akt nije mijenjan niti prilagođavan u mandatu novog rukovodstva".   

 

Reakcija Sarajevogasa na tekst objavljen na portalu Faktor                                                        

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.