open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
Sarajevogas: Apelujemo da nadležni hitno riješe problem sa gasom
Sarajevogas nije uvoznik prirodnog gasa u Bosnu i Hercegovinu, naveli su
02.10.2019. u 13:22
get url
text

KJKP Sarajevogas doo Sarajevo je obaviješten da "Gas Promet" a.d. u svojstvu operatora transportnog sistema prirodnog gasa u Republici Srpskoj prestaje 01. oktobra 2019. godine sa obavljanjem usluge transporta za potrebe BH Gas d.o.o. Sarajevo, saopćio je Sarajevogas.

-Sarajevogas nije uvoznik prirodnog gasa u Bosnu i Hercegovinu, te ovim putem informišemo javnost da je postojeći problem sa snabdijevanjem gasom uzrokovan neriješenim pitanjima između BH-Gas d.o.o. Sarajevo i transportera prirodnog gasa u Republici Srpskoj. U cilju zaštite potrošača u Kantonu Sarajevo apelujemo na nadležene kompanije, te resorna entitetska ministarstva, da nastale probleme hitno riješe, kako ne bi dovodili u pitanje redovno snabdijevanje prirodnim gasom građana Kantona Sarajevo, posebno pred početak sezone grijanja - navodi se u saopćenju. 

Ukoliko potrošnja gasa bude na jučerašnjem i današnjem nivou, iz Sarajevogasa procjenjuju da će količine prirodnog gasa kojima Sarajevogas raspolaže biti dostatne i tokom sutrašnjeg dana.

-Nadamo se da će uskoro biti uspostavljeno uredno snabdijevanje prirodnim gasom Kantona Sarajevo. O eventualnim promjenama i najnovijim informacijama uredno ćemo obavještavati javnost - saopćili su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.