open-navfaktor-logo
search
Saopćio Katica
Sarajevska influenserica se hvalila brzom vožnjom pa ostala bez vozačke, morat će platiti i kaznu
Sarajevska influenserica Adna Helić objavila je na svom Instagramu snimak bahate vožnje preko dozvoljenog ograničenja brzine kroz naselje Halilovići u Sarajevu te izazvala brojne reakcije u javnosti.
12.01.2024. u 16:24
get url
text

Prema videosnimku koji je Helić objavila vidi se kako je brzinom od 108 kilometara na sat vozila kroz sarajevsko naselje gdje je ograničenje 60.

Tim povodom jutros je reagovala i Sanela Klarić, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo.

- Otvoreno hvaljenje nesavjesnom vožnjom javni je šamar i ponižavanje i građana, ali i policije. Očekujemo da policija hitno reaguje i javno obznani šta je tačno uradila u ovom slučaju. Očigledno je da snimanje i objavljivanje samog sebe u prekršaju govori da ne postoji strah od sankcije. Moramo sebi priznati da je sistem sankcionisanja saobraćajnih prekršaja zakazao i da je povjerenje građana u njega izgubljeno. Pozivamo policiju da što prije vrati izgubljeno povjerenje - navela je Klarić.

A sada je stigla i reakcija ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admira Katice u kojoj je istakao kako najoštrije osuđuje nedozvoljeno ponašanje u saobraćaju, a posebno imajući u vidu teške i neprežaljene gubitke života kojima smo svjedočili ne tako davno na našim ulicama.

- Želim istaći da je u slučaju A.H. koji je danas uznemirio javnost policija odmah reagovala, ispitala i utvrdila odgovornost, te je protiv prekršioca izrečena zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od 60 dana i izdat prekršajni nalog u iznosu od 400 KM.

MUP Kantona Sarajevo intenzivno primjenjuje smjernice o poboljšanju sigurnosti u saobraćaju koje uključuju i pojačane preventivne i represivne mjere, povećan broj policijskih službenika na terenu, kao i pojačan rad Jedinice interventne policije i jedinice za sigurnost saobraćaja. U ovoj godini osigurali smo i dodatnih 1,5 miliona maraka u budžetu za nabavku novih radarskih sistema kojima ćemo povećati sigurnost u saobraćaju i proširiti sistem stacionarnih i mobilnih radarskih uređaja na cestama u Kantonu Sarajevo. Na taj način ćemo efikasnije suzbijati i sankcionisati prekršaje u saobraćaju - navodi ministar Katica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.