open-navfaktor-logo
search
Nadzor
Sarajevska inspekcija najavila kontrole tokom prvomajskih praznika
Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo će tokom prvomajskih praznika vršiti kontrole na terenu.
30.04.2021. u 09:07
get url
text

Kako nam je kazala Vildana Brdarić, glasnogovornica KUIP-a, inspektori će "u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima i planiranim aktivnostima tokom prvomajskih praznika provoditi kontrole u oblastima radnih odnosa, kako bi se radnicima koji rade na dane praznika omogućilo uvećanje plaće shodno odredbama člana 76. Zakona o radu".

- Osim toga, predmet nadzora bit će i poštivanje higijensko-epidemioloških mjera u skladu sa važećim naredbama kriznih štabova i zaključcima Vlade KS, kao i propisi čiju primjenu nadzoruju tržišno-turistički inspektori. Osim rada na terenu, u slučaju potrebe dodatnog angažovanja inspekcijskih timova, bit će organizovane i pasivne inspekcijske dežure – kazala je Brdarić za Faktor, te dodala:

- Pozivamo građane da obilježavanje predstojećih praznika usklade sa propisanim mjerama za zaštitu od koronavirusa i time daju svoj doprinos za održavanje trenutno stabilne epidemiloške situacije u Kantonu Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.