open-navfaktor-logo
search
Zaboravljena od svih
Sarajevska Prva transverzala zarasla u korov i pretvara se u divlji parking
Prva transverzala, sarajevska saobraćajnica bez početka i kraja, zarasla je u korov jer se nisu riješili imovinsko-pravni odnosi, a očito je da Vladu Kantona Sarajevo, pa i općine Novo Sarajevo i Centar ne interesuje kada će konačno početi sa izgradnjom veoma važne saobraćajnice za Sarajevo.
09.07.2023. u 07:52
get url
text
Prva transverzala
Prva transverzala

{$galerijaFotografija}

Radovi na trasi Prve transverzale kod Željezničke stanice Sarajevo nakon porušenih desetak objekata stali su prije dvije godine jer još nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Problem je i sa uklanjanjem dijela privatne firme Penny plus koja se nalazi na trasi Prve transverzale.

Kada će se konačno riješiti imovinsko-pravni odnosi, to niko ne zna, počev od Vlade KS. Na navedenom lokalitetu Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo u saradnji sa općinama Centar i Novo Sarajevo rješava imovinsko-pravne odnose.

Prema informacijama koje smo u maju ove godine dobili od Zavoda za izgradnju KS, još nisu riješeni svi imovinsko-pravni odnosi na tom lokalitetu, postoje i određeni sudski sporovi, tako da općine nisu u mogućnosti izdati odobrenje za građenje.

- Direkcija za puteve KS do izdavanja odobrenja za građenje nema mogućnosti uvesti izvođača u nastavak radova na izgradnji Prve transverzale. Naglašavamo da Direkcija za puteve ima izabranog izvođača radova, a da nadzor vrši Zavod za izgradnju. Dakle, sve je spremno čim se riješe imovinsko-pravni odnosi i ishoduje odobrenje za građenje u najkraćem roku nastavit će se radovi - izjavio je za Faktor u maju ove godine Selmir Kovač, direktor Direkcija za puteve KS.

Sada više niko ne odgovara na naše upite, a trava raste i skuplja se smeće na mjestima gdje su porušeni objekti te se otvaraju i divlji parkinzi prekoputa Željezničke stanice.

IMG_20230619_143319.jpg
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.