open-navfaktor-logo
search
Poruka podrške
Sarajevska Vijećnica osvijetljena u znak solidarnosti sa djecom oboljelom od raka
Povodom obilježavanja Zlatnog septembra - mjeseca podizanja svijesti o raku kod djece, sarajevska Vijećnica večeras je osvijetljena u obliku "Zlatne vrpce" kako bi se iskazala solidarnost sa djecom oboljelom od raka.
01.09.2022. u 22:08
get url
text

"Zlatna vrpca" je međunarodno priznati simbol borbe protiv raka u dječijem dobu.

Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" i ove godine obilježava Zlatni septembar - mjesec podizanja svijesti o raku kod djece nizom aktivnosti i tradicionalnim osvjetljenjem važnih građevina i znamenitosti u Bosni i Hercegovini, uključujući i Vijećnicu u Sarajevu.

- Ovo neće biti običan 'Zlatni septembar'. Ovo je mjesec kad trčimo trku života, kad će cjelokupna društvena zajednica iskazati solidarnost sa djecom oboljelom od raka. Vrijeme kad ćemo svi imati priliku pokazati podršku i poslati snažnu poruku našim mališanima, a to je da nisu sami. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život - poručili su iz Udruženja.

VEZANI TEKST - Svake godine u FBiH od raka oboli 60 djece, u Udruženju sve čine da mališanima i roditeljima olakšaju borbu

Za septembar su planirali brojne aktivnosti jer, kako su kazali, žele ovaj septembar obojiti u zlatno, podići svijest društva o raku kod djece.

Osim Vijećnice danas je planirano osvjetljavanje i drugih važnih građevina i znamenitosti u Bosni i Hercegovini, uključujući zgradu Parlamentarne skupštine BiH, instalacije "I love Visoko" u Visokom, Starog Mosta, zgrade Kantonalne privredne komore u Tuzli, rijeke Une u Bihaću i tešanjske tvrđave.

Petog septembra će biti organizirano druženje mališana sa Sergejem Barbarezom u Pionirskoj dolini, a 11. septembra humanitarna šetnja/trka "Zlatni krug" u Visokom u kojoj će imati priliku učestvovati svi građani BiH i djeca.

Kako su naveli iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka", na ovaj način će svi imati priliku pružiti podršku uz poruku da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.