open-navfaktor-logo
search
Live Stage Festival
Sarajevska vlast koncerte platila više od 150.000, istovremeno Vlada KS se zadužuje 325 miliona KM
Treće izdanje Live Staga Festivala održano je u Sarajevu na platou centra Skenderije od 28. do 30. jula 2022. godine, a o tome koliko je tri dana rock and rolla koštalo građane Sarajeva još se ne zna.
02.08.2022. u 20:06
get url
text

Naime organizator ovog projekta je Privredno društvo Stage Production d.o.o., a projekat su finansijski podržale Vlada, Grad i institucije Kantona Sarajevo, tri općine te mnogobrojni sponzori.

Na platou Skenderija u tri dana nastupalo je 20 izvođača, a ulaz je bio besplatan. Kako su organizatori ranije kazali, ovim projektom se želi vratiti rock and roll u Sarajevo, koje treba zadržati svoju bitnu ulogu lidera promoviranja urbane muzičke supkulture.

Organizator Stage Production je privatna agencija koja je za realizaciju ovog projekta dobila finansijsku podršku Vlade Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, kantonalnog Ministarstva kulture i sporta kao i kantonalne Turističke zajednice, Općina Stari Grad, Općina Centar i Općina Novo Sarajevo.

VEZANI TEKST - Kanton Sarajevo se u 2022. zadužuje blizu 325 miliona KM, na šta će se trošiti taj novac

Kanton Sarajevo je samo u 2022. godini planirano zaduženje od oko 325 miliona maraka i dok grca u dugovima, za realizaciju Live Stage Festivala izdvojeno je 20.000 KM.  

- Organizator festivala se prijavio na Javni poziv koji je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo raspisalo 02. marta 2022. godine i sufinansiralo ovaj projekt sa 20.000 KM. Sa organizatorima Live Stage Festivala potpisan je ugovor o sufinansiranju - ističu iz Službe za protokol i press KS.

Turistička zajednica KS je na osnovu provedenog Javnog poziva donijela odluku da Stage Production d.o.o. za ovaj festival sufinansira sa 100.000 KM.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je na društvenim mrežama izrazio svoje zadovoljstvo činjenicom da je Općina Centar sufinansirala ovaj projekat sa iznosom od 35.000 KM.

Iz gradske službe Grada Sarajeva, Općine Stari Grad te Općine Novo Sarajevo nisu odgovorile na naš upit u kojem iznosu su oni podržali održavanje Live Stage Festivala.

Dakle, u organizaciji privatne agencije tri dana besplatnih nastupa rock and rolla građane Kantona i Grada je koštalo mnogo više od 150.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.