open-navfaktor-logo
search
Niske temperature
Sarajevske Toplane od sutra zagrijavaju stanove
S obzirom na to da je u prethodna dva dana prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka bila ispod 12 stepeni, Toplane Sarajevo od sutra počinju sa grijanjem stanova iako grijna sezona još nije počela.
22.09.2021. u 15:09
get url
text

Prema zvaničnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima predviđaju niže temperature vanjskog zraka u jutarnjim i večernjim satima, u cilju pravovremenog djelovanja i zadovoljstva korisnika, KJKP Toplane-Sarajevo od četvrtka, 23. septembra 2021. godine, početi sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu.

S obzirom na odredbe iz Uredbe o općim uvjetima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, ističemo da će dnevni režim zagrijavanja objekata isključivo zavisiti od kretanja vanjske temperature zraka. 

Podsjećamo vas da je, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza upravitelja zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom trebate obratiti upraviteljima, navedeno je u saopćenju Toplana.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.