open-navfaktor-logo
search
Saopćeno
Sarajevski gradski vijećnici Deljković i Simonović pristupili Demokratskoj fronti
Vedad Deljković i Srđan Simonović, vijećnici u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, pristupili su Demokratskoj fronti, saopćio je DF na svom Twitter nalogu.
01.06.2023. u 14:37
get url
text
Vedad Deljković i Srđan Simonović u DF-u
Vedad Deljković i Srđan Simonović u DF-u

VEZANI TEKST - Vedad Deljković bi mogao postati novi dogradonačelnik Sarajeva

Deljković i Simonović su u Gradsko vijeće ušli kao vijećnici SDA.

- Prihvatajući program i statut Demokratske fronte, kao i ideološke i političke stavove stranke, Demokratskoj fronti danas su pristupili vijećnici u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, Vedad Deljković i Srđan Simonović. 

Pristupajući Demokratskoj fronti Deljković je poručio da je DF je državotvorna stranka.

"15 godina se aktivno bavim politikom. Trudio sam se da radim najbolje što znam i da nastupam pošteno i iskreno. Jako me raduje što što je to u DF-u prepoznato. Počašćen sam što sam pozvan da im se pridružim. DF je državotvorna stranka koja se zalaže za BIH u kojoj će svi građani imati jednaka prava, a to je nešto što ja cijelim bićem podržavam i truditi ću se da u tom smislu doprinesem najviše što mogu".

Srđan Simonović istakao je neoptrećenost DF-a korupcijskim aferama kao jedan od motiva za pristupanje stranci.

"Za članstvo u Demokratskoj fronti opredijelilo me DF-ovo iskreno i dosljedno zalaganje za građansko uređenje države Bosne i Hercegovine, kao i zastupanje tih principa od kojih nisu odustali ni pod velikim pritiscima i nesuvislim optužbama, kao i činjenica da Demokratska fronta nije opterećena kriminalnim i korupcijskim aferema, što se ne može reći za većinu parlamentarnih stranaka bilo da one dolaze sa desnog ili sa lijevog političkog spektra. Stoga svoj politički aktivizam upravo želim nastaviti kroz Demokratsku frontu, na čelu sa predsjednikom Željkom Komšićem", poručio je Simonović - navedeno je u objavi DF-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.