open-navfaktor-logo
search
Visok nivo zaštite
Sarajevski specijalci dobijaju borbena oklopna vozila
Objekat s više od 12.000 kvadrata, više od 200 parking mjesta, najsavremeniji operativni centar, sistem videonadzora na području Kantona Sarajevo, borbena oklopna vozila, multifunkcionalni helikopter, specijalistička oprema i ono najvažnije, sposobni policajci, planovi su Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
18.06.2023. u 22:50
get url
text

Vozila sa visokim nivoom zaštite namijenjena su za potrebe specijalne policijske jedinice.

- Radi se o specijalnim blindiranim vozilima koji su namijenjeni za suzbijanje narušenog javnog reda i mira u većem obimu i rješavanje evetualnih kriznih situacija. Ono što mogu imati na sebi od opreme u zavisnosti je od novca koji ulažete. Osnovna njihova svrha je zaštita policijskih službenika na izvršavanju zadataka – kazao je Muhamed Hasanović, načelnik Sektora za policijsku podršku MUP-a KS za Hayat.

Kako kaže ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, u okviru ovogodišnjeg budžeta predviđeno je više od 20 miliona KM samo za kapitalna ulaganja u okviru MUP-a KS te se nada da će rezultirati nabavkom još dva oklopna vozila, a isporuka tri, naveo je, već je u toku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.