open-navfaktor-logo
search
OŠ "Musa Ćazim Ćatić"
Sarajlija kupio 12 računara za učenike koji nisu mogli pratiti online nastavu, njegova poruka će vas rasplakati
Profesorica OŠ "Musa Ćazim Ćatić" u Sarajevu na Facebooku se zahvalila anonimnom donatoru koji je kupio 12 računara za učenike te škole koji nisu imali računar i nisu mogli pratiti online nastavu u jeku krize koju je izazvao koronavirus.  
25.03.2020. u 20:13
get url
text

Njenu poruku prenosimo u cijelosti:

U ovim teškim trenucima za sve nas, ja jednostavno imam potrebu da napišem i javno se zahvalim roditeljima mojih učenika. Radim u OŠ "Musa Ćazim Ćatić", razrednica sam VII2 odjeljenja koje broji 25 učenika. Predajem BHS jezik i književnost za više od stotinu učenika.

Počela je online nastava gdje bi svaki učenik trebao imati pristup računaru. Nažalost, nemaju svi tu mogućnost. Jedan od mojih roditelja donirao je 12 novih računara. Insistirao je na tome da ostane anoniman. Sve računare lično je odnio na njihove adrese. Nisam imala dovoljno riječi da mu se zahvalim, ali ono što je on napisao me je oduševilo i vratilo vjeru u ljude. Prenosim vam njegovu poruku:

"Ja sam ratno dijete. Rat sam proveo u izbjeglištvu i za mnoge stvari koje sam imao, morao sam čekati nečiju dobru volju. Vjerujem da će neko i od ove djece sutra sjetiti se ovog računara i učiniti dobre stvari kada mognu. Mi, hvala Bogu, imamo mogućnost i samo vraćamo dugove za nešto što je nama ranije urađeno".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.