open-navfaktor-logo
search
Da svane dan
Sarajlije čekaju tramvaje i autobuse kojih nema dok im se direktor GRAS-a smješi sa plakata
Građani Sarajeva već mjesecima žale se na brojne probleme u javnom gradskom prijevozu. Kada će se Sarajlije konačno moći voziti tramvajem od Ilidže do Čengić Vile, niko još nije siguran, jer rekonstrukcija pruge traje već godinu dana.
15.09.2022. u 15:51
get url
text

Stalno se fotografiše nova pruga i raskrsnice, ali tramvaja na Ilidži nema ni na mapi. Novih deset trolejbusa koji su stigli, većinom skupljaju prašinu u depou GRAS-a, a samo njih par prevozi Sarajlije. Kada će stići preostalih 25 trolejbusa, također je velika nepoznanica. O novim autobusima i minibusima u GRAS-u niko ni ne razmišlja, a Centrotrans polako preuzima većinu linija u Kantonu Sarajevo.

Na sva ova pitanja odgovore bi trebao dati i direktor GRAS-a Senad Mujagić, ali...

Pokušali smo ga nekoliko dana kontaktirati, ali nije odgovarao na naše pozive. Direktor Mujagić je ovih dana zauzet obilaženjem skupova SDP-a, čiji je kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Mujagić se od početka izborne kampanje smije stanovnicima Kantona Sarajevo sa predizbornih plakata, dok oni dugo čekaju na javni gradski prijevoz, koji bi upravo zajedno sa stranačkim kolegom ministrom Adnanom Štetom trebao osigurati kandidat sa brojem 35 na listi SDP-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.