open-navfaktor-logo
search
Ljetni odmori
Sarajlije i Banjalučani najviše putuju u Egipat, Zeničani u Tursku
U protekle dvije godine građani Bosne i Hercegovine bili su ograničeni u putovanjima izvan zemlje, a oni koji su bili ustrajniji u namjeri da odmor provedu u stranim ljetovalištima morali su poštovati pravila u vezi s pandemijom.
02.07.2022. u 08:40
get url
text

Bosanci i Hercegovci s radošću su dočekali kraj pandemije i mogućnost planiranja dugopriželjkivanih odmora, tako da su evidentne velike gužve u turističkim agencijama. Ponude i potražnje, kako su nam rekli iz turističkih agencija, ne manjka. Ipak, zbog enormnog rasta cijena života u našoj zemlji, mnogi će o putovanjima izvan BiH i dalje moći samo da maštaju.

- Ove godine Egipat je uz Tursku i Jadran nezaobilazna destinacija. Egipta nije bilo nekoliko godina i on je definitivno hit ljeta zbog omjera cijene i kvaliteta. Kada uzmete aranžman u Egiptu, novčanik ne morate nositi. U cijenu aranžmana, najjeftiniji je 899 KM, uračunat je kompletan odmor sa smještajem i avioprijevozom, turističkim vodičem, hranom i pićem... Ako neko hoće pet zvijezdica, onda je to, naravno, skuplje – kaže Aida Terzić, direktorica Relax Toursa.

I među Banjalučanima hit ovog ljeta je Egipat.

- Najviše se traže aranžmani za Egipat. Cijena aranžmana zavisi od hotela u kojem želite biti smješteni, kao i koliko dana namjeravate uživati u ljepotama Egipta. Naravno, veliki je interes za Antaliju, a tek onda dođu Hrvatska i Crna Gora – kažu iz agencije Kompas Tours u Banjoj Luci.

Hotel Marin Princess

Iz zeničke agencije Biss - Tours dodaju da su ove godine kod njih najtraženiji aranžmani za Tursku.

- Treću sezonu zaredom vodimo zadovoljne klijente u hotel Marin Princess na obali Mramornog mora, nadomak Istanbula, u malom gradu Kumburgaz. Kumburgaz je grad nedaleko od Istanbula (oko 50 km), ušuškan u zalivu Mramornog mora i okružen bogatom mediteranskom vegetacijom. Karakterišu ga duge pješčane plaže, isto i toplo more. U četiri mjeseca oko 1.200 Zeničana uživat će u Kumburgazu. Pored Turske, imamo aranžmane u Makarskoj i u Tučepima, kao i u Neumu, u koji Zeničani većinom idu u vlastitom aranžmanu – kaže Edin Omeragić iz agencije Biss – Tours.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.