open-navfaktor-logo
search
Predsjednik SDS-a
Šarović: Dodik i SNSD vode RS u izolaciju, ekonomski sunovrat i siromaštvo
Uvijek i ispred svega Srpska demokratska stranka (SDS) je na strani Republike Srpske, a ne svrstavamo se jedino na stranu politike vlasti koja RS vodi u ambis, istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS, reagujući na izjavu Milorada Dodika da se opozicija ne svrstava na stranu Republike Srpske.
28.11.2021. u 17:01
get url
text

Šarović je poručio da niko nema pravo dijeliti narod po toj osnovi i da se opozicija od aktuelne vlasti duboko razlikuje u tome kako treba da vodimo Republiku Srpsku i kako vidimo njenu budućnost.

On je naglasio da je najveće podmetanje i najstrašnija podvala dijeliti vlastiti narod na dobre i loše, podobne i nepodobne, ističući da je Republika Srpska zajedničko dobro svih koji su je stvarali.

- Podjela na vlast i opoziciju nije utemeljena na tome, ko je 'veći patriota', kako to Dodik pokušava da podmeće javnosti, već na nepremostivom jazu između pogubne politike uništenja RS od strane pozicije i naše politike istinske brige i njenog istinskog očuvanja i prosperiteta. Dijeli nas vaša politika ambisa u odnosu na jedinu normalnu politiku napretka za koju se mi zalažemo - poručio je Šarović Dodiku.

On je istakao da način na koji Dodik i SNSD vode Republiku Srpsku neće donijeti ništa dobro.

- Naprotiv, vodite nas u izolaciju, ekonomski sunovrat i siromaštvo, kao i u ogroman rizik po njenu budućnost. Patriotizam je suprotstaviti se tome i voditi razumnu politiku koja neće ugroziti Dejtonski sporazum i mir. To je jedina ispravna politika - ona koja je na strani očuvanja postojanja Republike Srpske - kazao je Šarović.

On je ponovio da je SDS bio i ostao protivnik uvođenja sankcija.

- Naš najveći neprijatelj nije Escobar, on je nebitan, nas dijele naše politike. I zato ne prizivamo bilo kakve sankcije, bilo kome. To je naš princip i stav SDS-a oduvijek. SDS-u niti opoziciji ne treba vlast dobijena na nečijim sankcijama, niti dobijena na tenkovima bilo kakvih oznaka, a tako se nije ponašao SNSD u itekako bliskoj prošlosti - podsjetio je Šarović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.