open-navfaktor-logo
search
Bira treći put
Šarović ga otpisao, Mektić napušta SDS i poručuje: Vode se interesima kriminalizovanih pojedinaca
Čini se da Srpska demokratska stranka, nekada najjača stranka u RS-u puca po šavovima.
17.08.2022. u 10:37
get url
text

Njen visoki funkcioner, nekadašnji ministar sigurnosti ispred ove stranke u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i aktuelni zastupnik u Zastupničkom domu BiH Dragan Mektić obrušio se na Twitteru na SDS napisavši da se ova stranka vodi interesima određenih kriminalizovanih pojedinaca.

- Najveći dio svog života sam posvetio SDS-u i sad uvidio da je to promašen put posvećen interesima određenih kriminalizovanih pojedinaca, od sada tražim treći put - napisao je Mektić.

On je ovim indirektno prozvao i predsjednika SDS-a Mirka Šarovića, sa kojim, kako se čini nije u baš najboljim odnosima još od 2019. godine kada je Šarović izabran za predsjednika stranke.

Mektić mu je tada čestitao pobjedu na izborima za predsjednika SDS-a, a onda poručio da ne želi biti član skupa sa tajkunima i lopovima.

- Za samo dva dana podigla se lopovsko-tajkunska kamarila koja želi da preuzme stvari u svoje ruke. Mislim da sebe ne vidim u tom hoštaplerskom društvu -  glasio je Mektićev status na Twitteru 2019.

Prošle sedmice Mektić se obrušio i na slogan SDS-a za predstojeće izbore "Živjećeš bolje", a razlozi za to možda se kriju u tome što Mektić nije ni na jednoj izbornoj listi. Znači li to da je Šarović potpuno otpisao svog stranačkog kolegu i da li je Mektić ovim statusom najavio konačan izlazak iz SDS-a?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.