open-navfaktor-logo
search
Predizborna obećanja
Šarović: Kad dođemo na vlast, završit ćemo kompletan put Šćepan Polje
Na sastanku sa vlasnicima Rafting kampova u Foči predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je kako je uložio veliki napor u prethodnom mandatu kako bi se osiguralo 20 kilometara puta desnom obalom Tare, te da je danas taj pu u katastrofalnom stanju.
17.08.2022. u 21:02
get url
text

Zbog toga će, obećao je, "put Foča - Šćepan Polje biti u vrhu prioriteta buduće vlasti i Srpske demokratske stranke".

- Mi smo dali sve od sebe dok smo bili u Vijeću ministara da fočanskim rafterima osiguramo put desnom obalom Tare, koji je umnogome pomogao rafterima jer više ne moraju da prelaze u Crnu Goru kako bi došli do početne tačke za rafting. Velika je šteta je što taj put nije završen i što je u jako lošem stanju. Što se mene tiče, rafteri mogu da računaju da ćemo taj put završiti kompletno, kada dođemo na vlast - rekao je Šarović.

Rafteri su istakli da je upravo put desnom obalom Tare spasio njihovu djelatnost tokom prethodne dvije godine pandemije virusa korona, jer bi inače posao bio onemogućen zbog zatvaranja granice sa Crnom Gorom.

Izrazili su nezadovoljstvo zbog toga što će Park prirode Tara, voljom vlasti, biti dat u entitetsku nadležnost, ističući da bi ovaj park i sve takse koje bi se plaćale morale biti u općinskoj nadležnosti.

Vijećnik Srpske demokratske stranke u Foči Ognjen Bodiroga naglasio je da će se boriti da se preispita odluka Vlade RS-a o osnivanju Parka prirode Tara, jer ta tema nikada nije ni bila predmet rasprave na sjednicama lokalnog parlamenta.

- Većina dobrobiti od prirodnih resursa u Foči mora ostati u našoj općini. Novac od prirodnih resursa mora služiti unapređenju turizma i turističkih potencijala na području općine i regije - poručio je Bodiroga, saopćeno je iz SDS-a.

Dionica Brod na Drini - Šćepan Polje jedna je od najlošijih i najopasnijih saobraćajnica u BiH.

Na ovoj dionici desilo se više teških saobraćajnih nesreća, mahom uslijed slijetanja vozila s ceste.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.