open-navfaktor-logo
search
Privid vraćanja nadležnosti
Šarović: Zakon o VSTS RS je platforma SNSD-a za naredne izbore
Zakon o visokom sudskom i tužilačkom savjetu Republike Srpske predstavlja platformu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za naredne izbore, istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) nakon sjednice Predsjedništva SDS koja je održana danas u Banjoj Luci.
08.02.2022. u 19:18
get url
text

- Taj zakon je koncipiran samo da posluži svrsi kao bazna platforma za izbornu kampanju koju će SNSD voditi i mi tu ne želimo da budemo saučesnici. Jeste li ikad čuli, bilo gdje da se donosi zakon koji će stupiti na snagu za godinu dana? – upitao je Šarović.

On je kazao da ovaj zakon treba da posluži SNSD-u da dobiju naklonost birača a nije dio realanog plana i namjere.

- Stručna javnost i istaknuti pravnici su isključeni iz pripreme ovog dokumenta a zakon je pripremljen u nekim političkim kabinetima. Da je namjera stvarna, u prvom redu Narodne skupštine danas bi sjedili najistaknutiji pravnici i sudije Ustavnog suda – poručio je lider SDS-a.

On kaže da je namjera SNSD-a u javnosti stvoriti privid da se vraćaju nadležnosti Republici Srpskoj.

- Mi jesmo za vraćanje nadležnosti ali nećemo da učestujemo u prevarama SNSD-a čiji je cilj samo stvoriti privid vraćanja nadležnosti. Ovim zakon se ne stavlja van snage rad Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH što govori o stvarnim prevarnim namjerama SNSD-a – kazao je Šarović i dodao:

- Obmanjuju građane da im povjeruju da su oni ti koji kao vraćaju nadležnosti a to sve rade samo zbog izbora. Kako bi za sebe obezbijedili još jedan mandat od četiri godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.