open-navfaktor-logo
search
Razvoj turizma
Sastanak gradonačelnika Bihaća i konzula Turske: Glavna tema podrška izgradnji aerodroma
Generalni konzul Republike Turske Oğuz Kılıç boravio je u službenoj posjeti Gradu Bihaću gdje se sastao sa gradonačelnikom Elvedinom Sedićem i njegovim bliskim saradnicima o projektu aerodroma i mogućnostima promocije turističkih potencijala Bihaća u Republici Turskoj.
05.07.2023. u 15:59
get url
text

Kada je u pitanju projekat izgradnje aerodroma u Bihaću, gradonačelnik Sedić ističe da su ranije vođeni određeni razgovori sa zainteresiranim investitorima iz Republike Turske, te je veći dio razgovora tekao u tom smjeru.

- Izvjestio sam konzula u kojoj fazi se trenutno nalazi projekat i on je pokazao volju da stavi sve resurse, kako lične tako i one kojima raspolaže kao konzul, u službu napredovanja projekta bihaćkog aerodroma, a pokazao je i interesovanje za turizam i mogućnost njegove promocije kako bi se što veći broj posjetitelja iz Republike Turske, koji uglavnom dolaze u Sarajevo i Mostar, animirao da posjeti ove naše krajeve jer, kako je i sam konzul rekao, imamo šta ponuditi. Volio bih da i na taj način pospješimo posjete na našem kraju – istako je gradonačelnik Sedić.

Dodaje, kako Vlada Republike Turske preko svog Konzulata u BiH može pomoći da se određeni investitori animiraju za projekat aerodroma, te u prevazilaženju eventualnih barijera na tom putu.

- Ovom prilikom se zahvaljujem Konzul Oğuz Kılıç i Republici Turskoj koji su zainteresirani da projekat izgradnje aerodroma u Bihaću na koncu i zaživi – kazao je gradonačelnik Sedić na kra

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.