open-navfaktor-logo
search
Istanbul
Sastanak s Komšićem: Erdogan zahvalio državi i građanima BiH na pomoći poslije zemljotresa
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas u Istanbulu s predsjednikom Republike Turske Reccepom Tayyipom Erdoganom s kojim je razgovarao o posljedicama zemljotresa koji je pogodio Tursku 6. februara.
17.02.2023. u 14:36
get url
text

Predsjednik Republike Turske zahvalio je državi Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima na pomoći u ljudstvu i materijalnim sredstvima, ističući da je Bosna i Hercegovina kao mala zemlja iskazala visok stepen solidarnosti sa Republikom Turskom.

Komšić je istakao jedinstvo građana Bosne i Hercegovine u opredijeljenosti i namjeri da se stradalima u Republici Turskoj pruži pomoć.

FOTO: AA

Komšić je naglasio da će država Bosna i Hercegovina ostati na raspolaganju institucijama Republike Turske i njenim građanima tokom sanacije posljedica zemljotresa.

Komšić i Erdogan su razgovarali i o političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na implementaciju izbornih rezulatata, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Istaknuto je da je bilateralna saradnja između Bosne i Hercegovine i Republike Turske na izuzetno prijateljskom nivou, kao i obostrano uvjerenje da će saradnja između dvije države i u budućnosti dodatno jačati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.