open-navfaktor-logo
search
Trakić za Faktor
Sastanak u Sarajevu: Hoće li 63.000 penzionera iz ZDK imati predstavnika u Upravnom odboru
Predstavnici Saveza udruženja penzionera Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa predsjednikom Mustafom Trakićem imali su danas sastanak u Sarajevu sa predstavnicima Saveza udruženja penzionera FBiH koji je predvodio predsjednik Redžo Mehić.
16.08.2023. u 21:10
get url
text

Sastanak je trajao oko tri sata a cilj je bio da se riješe nesuglasice i da 63.000 penzionera iz ZDK dobiju svog predstavnika u Upravnom odboru Saveza penzionera FBiH.

VEZANI TEKST - Savezi penzionera iz ZDK i USK koji broje hiljade članova nemaju svoje predstavnike u UO Saveza FBiH

- Danas je bio konstruktivan razgovor a sve nesuglasice bi trebalo da se riješe 24. augusta za kada je zakazana sjednica Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH. Znali smo da se danas ne može ništa riješiti. Nije sve bilo ni do Saveza FBiH kada je riječ o našem predstavniku u Upravnom odboru već i do članova koje smo predložili.

Nismo se dotakli propusta na Skupštini Saveza koja je održana 17. maja u Sarajevu a kada je rečeno da je smijenjen Nadzorni odbor Saveza. Nismo bili na Skupštini tada. Ako je smijenjen NO onda treba da budemo upoznati sa odlukama koje su donesene i treba da se imenuje novi Nadzorni odbor - govori nam Trakić.

VEZANI TEKST -Šta se događalo na Skupštini Saveza penzionera FBiH, ko je prijavljen ministarstvima, ko je smijenjen?

Kaže kako Savez udruženja penzionera FBiH treba da ima jedan cilj a to je zastupanje interesa više od 400.000 penzionera u Federaciji BiH.

- Cilj nam je rad Saveza dovesti na nivo od prije godinu dana, da Savez bude savez i da pođe raditi u interesu 400.000 penzinera a ne da se stvaraju raskoli u stavovima. Imamo mnogo obaveza prema našoj populaciji - kazao je Trakić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.