open-navfaktor-logo
search
Vlada FBiH
Sastanci u Sarajevu zbog vakcina: Hoće li Pehar danas potpisati ugovore?
Sve dileme u vezi s nabavkom vakcina za Federaciju Bosne i Hercegovine preko Zavoda za javno zdravstvo FBiH bit će riješene, rečeno nam je iz dobro obaviještenih izvora bliskih Vladi Federacije. Pojašnjavaju da će danas biti održano niz sastanaka u Sarajevu.
15.03.2021. u 09:24
get url
text

Također, sastat će se i ad hoc tijelo nadležno za nabavku vakcina, a na čijem čelu je Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdrvstvo FBiH.

Podsjećamo, u petak je javnost bila šokirana saznanjem da Davor Pehar nije potpisao ugovore sa firmama odabranim na Vladi FBiH za isporuku Sputnik V vakcina. Zbog svega premijer Federacije FBiH Fadil Novalić je dao rok do danas do deset sati da moraju potpisati ugovore, u suprotnom, zatražit će se smjena Pehara s pozicije direktora Zavoda za javno zdravstvo.

U subotu se oglasio Zavod koji je obavijestio javnost da ugovori s firmama MGM Farm iz Kaknja i Krajinagroup iz Banje Luke nisu potpisani jer nisu dostavili potrebnu dokumentaciju.

- Kada vam fali neki papir onda to kažete, zatražite, pregledate... Uglavom, danas će sve biti riješeno, iskristalisano, ko šta, kako, koliko vakcina. Održat će se u Sarajevu niz sastanaka isključivo u vezi s nabavkom vakcina za Federaciju. Najvjerovatnije će biti zakazana i press konferencija. Sastat će se i ad hoc tijelo za nabavku vakcina - rečeno je iz Vlade FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.