open-navfaktor-logo
search
SSSBiH
Šatorović o pritiscima na policajce i sindikalce u KS
Selvedin Šatorović, predsjednik Samostalnog saveza sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH), stao je u odbranu člana i predsjednika Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo Amira Bašića i Viktora Ćatića.
10.11.2022. u 15:42
get url
text

Naime, Bašiću i Ćatiću stigao je poziv na razgovor Odjeljenja za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde MUP-a KS jer se protiv njih vodi unutrašnja kontrola zbog javnih istupa prilikom kojih su govorili o problemima s kojima se susreću policajci. 

VEZANI TEKST - MUP KS proganja i predsjednika sindikata, Vlada šuti: Problem im što se javno govori o lošim uvjetima rada

Šatorović ističe da, ukoliko ovim policijskim službenicima bude potrebna pomoć, SSSBiH stoji na dispoziciji.

- Mi ne podržavamo bilo kakav vid pritiska na radnike makar dolazio iz policijskih struktura i ako govore nešto što nije u domenu službene tajne, onda nema ni razloga da budu pozivani na bilo koji raport. Očekujemo da se Unija sindikata policije FBiH jasno očituje o ovim stvarima i da stane apsolutno u zaštitu policijskih službenika koji trpe određene pritiske – poručio je on.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.