open-navfaktor-logo
search
Održana Skupština
Šatorović predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH i naredne četiri godine
Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine danas je u Sarajevu odžao  15. skupštinu, a za predsjednika Saveza u naredne četiri godine ponovno je izabran  aktuelni predsjednik Selvedin Šatorović.  
23.09.2023. u 15:47
get url
text

VEZANI TEKST - Bektić o Skupštini Saveza Samostalnih sindikata BiH: Šatorovićev Savez je nelegalan, sa nama je 90 posto radnika

- Osim za donošenje predloženog zakona o minimalnoj plaći, zalagat ću se i za usvajanje zakona o uvezivanju radnog staža, te za izmjene i dopune Zakona o radu kako bi omogućili dostojanstveniji život radnicima u Federaciji BiH – potvrdio je Feni Šatorović po okončanju skupštine.

Osim predsjednika SSSBiH, izabrani su i članovi Upravnog i Nadzornog odbora, te Statutarne komisije.

Na skupštini su usvojeni i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju, Program rada i programskih ciljeva Saveza samostalnih sindikata BiH u mandatnom periodu 2023.-2027. godina. Osim toga, razmatrani su i planovi za naredni četverogodišnji mandat.

Ovom prilikom, Šatorović je posebno skrenuo pažnju na Nacrt zakona o minimalnoj plaći u FBiH, koji bi se trebao naći pred parlamentarcima u septembru, a iz Saveza samostalnih sindikata BiH očekuju da bude i usvojen. Tako bi se minimalna plaća podigla na 1.000 KM, što je odavno zahtjev sindikata u FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.