open-navfaktor-logo
search
Jeftini poeni
Šatorović: Vlada FBiH je uvažila zahtjev Sindikata za sprečavanja rasta cijena, nije to zasluga SDP-a
Predsjednik Saveza samostalih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) Selvedin Šatorović pozdravio je odluku Vlade Federacije BiH kojom se sprečava daljnji rast cijena ne samo osnovnih životnih namirnica već i higijenskih potrepština, nafte i naftnih derivata.
03.04.2021. u 16:45
get url
text

Podsjeća kako je Sindikat BiH taj koji je u više navrata apelovao na Vladu FBiH, tražio od nje da spriječi rast cijena, naglasivši kako je degutantno da sada neki pojedinci, političke partije pripisuju sebi zasluge.

- Savez samostalnih sindikata BiH je uporno insistirao u sprečavanju rasta cijena osnovnih životnih namirnica i evo Vlada Federcija je krenula u realizaciju tih određenih stvari. Međutim, potpuna realizacija će biti kada se to sprovede na terenu. Neophodno je da se uključe svi inspekcijski organi koji će propratiti te stvari i neophodno je da sama Vladina odluka ima konkretan učinak na terenu. Građani u ovoj situaciji imaju ogromnih problema kako preživjeti, a pogotovo imajući u vidu da je vrijeme pandemije i da imamo svi određenih dodatnih troškova po pitanju kupovine određenih lijekova, vitamina i svih drugih stvari koje inače ne spadaju u redovne troškove domaćinstava - govori nam Selvedin Šatorović, predsjednik SSSBiH, i dodaje:

- Bez obzira na to što smo mi u Savezu veliki kritičari Vlade FBiH, moram reći da su ovaj put u potpunosti uvažili zahtjev Saveza, što pokazuje da ipak zajednički partnerskim odnosom možemo raditi i graditi bolje uvjete za život radnika i građana FBiH. Poručio bih Damiru Mašiću, SDP-u da u ovim trenucima ne sakupljaju jeftine političke poene i sebi pripisuju zasluge za sprečavanje rasta cijena i vode ratove protiv Vlade FBiH. Polazište za sprečavanje daljnjeg rasta cijena osnovnih životnih namirnica i drugih proizvoda je od Sindikata. Na kraju nije ni važno to, najvažniji su životi radnika, građana - poručio je Šatorović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.