open-navfaktor-logo
search
Delegacija EU u BiH
Sattler odgovorio Kalabuhovu: Rusija je agresor, laži to neće promijeniti
- Svijet vidi šta se dešava u Ukrajini i šta je to. Rat koji vodi agresor, napadač, Rusija. Napuštanje događaja zato što su vaše akcije prozvane to neće promijeniti. Stojimo uz Ukrajinu. Laži i dezinformacije to neće promijeniti - napisao je šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler na Twitteru u odgovoru na komentare iz Ambasade Rusije u Sarajevu.
09.03.2022. u 17:57
get url
text

Podsjetimo, ambasador Rusije Igor Kalabuhov je u utorak navečer napustio svečanost u Brčkom zato što je Sattler u svom govoru kazao kako je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu. To se nije svidjelo Kalabuhovu koji je ljutit napustio prostor gdje se održavala manifestacija povodom 22 godine od osnivanja Brčko distrikta.

VEZANI TEKST - Sattler u Brčkom govorio o ruskoj agresiji, ambasador Kalabuhov se naljutio i napustio svečanost

Rusi su u svom saopćenju istakli kako su "revoltirani zbog toga da ovo gostoprimstvo nije bilo ispoštovano od strane šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johanna Sattlera koji je u svom govoru tokom svečane akademije u neprihvatljivim i provokativnim formulacijama dopustio je izjave koji nemaju nikakve veze sa spomenutom temom".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.