open-navfaktor-logo
search
Hitna i redovna
Sazvane dvije sjednice Skupštine TK: Pored rebalansa budžeta, prilika za prebrojavanje vladajućih i opozicije
U skladu s dogovorom koalicionih partnera u Tuzlanskom kantonu, hitna sjednica Skupštine TK zakazana je za ponedjeljak, 30. oktobar, a na njoj će biti razmatrane Izmjene i dopune Budžeta TK, izmjene Zakona o izvršenju Budžeta za 2023. godinu, kao i odluka o kreditnom zaduženju kantona, u iznosu od 20 miliona KM, kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine.
25.10.2023. u 14:22
get url
text

VEZANI TEKST - Skopljak: Klub zastupnika SDA je stabilan, nova većina u TK bez 18 potpisa je samo predstava za javnost

Nakon hitne, planirano je održavanje i redovne sjednice Skupštine TK, a riječ je o sjednici s 21 tačkom dnevnog reda, koja je bila zakazana za 15. septembar, ali je odgođena zbog izostanka određenog broja zastupnika.

Podsjećamo, na vlasti u Tuzlanskom kantonu su Stranka demokratske akcije (SDA) i Demokratska fronta (DF), čija je većina pojačana sa dva bivša zastupnika Stranke za BiH te broji 20 ruku, od ukupno 35 zastupnika.

Odgađanje sjednice u septembru, bio je povod opoziciji da pokrene priču kako većina u Skupštini TK ne postoji, a predsjednik Socijaldemokrata BiH Husein Tokić, prije desetak dana, čak je najavio formiranje nove većine. Te najave tada su odbacili iz SDA i DF-a i najavili sjednicu Skupštine za kraj oktobra.

Dakle, hitna i redovna sjednica, pored usvajanja rebalansa budžeta i usvajanja zakona pristiglih s Vlade, bit će prilika i za prebrojavanje pozicije i opozicije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.