open-navfaktor-logo
search
"Superiorno" treći
SBB ne prihvata rezultate izbora, a "leti" u vlast gdje god ih pozovu
"Bezbroj primjera i dokaza“ o navodnim nelegalnostima nije spriječio SBB da se na sve moguće načine pokušava ugurati u vlast sa skromnim brojem zastupnika koji su osvojili mandate
07.11.2018. u 16:14
get url
text

Savez za bolju budućnost (SBB) obavijestio je danas javnost, a nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) jučer potvrdila rezultate Općih izbora, da nije spreman "prihvatiti legalizaciju nesumnjive izborne krađe velikih razmjera osmišljene prevashodno od onih koji su sebe u izbornoj noći proglasili pobjednicima". 

Iz ove stranke navode sve zbog čega ne žele prihvatiti ove rezultate, te kažu da je "bezbroj primjera i dokaza o malverzacijama s ogromnim brojem nevažećih glasačkih listića, glasanjem mrtvih, nepodudaranja nijednog zapisnika nakon ponovljenog brojanja s prvobitnim zapisnikom, kupovina glasova, neprimjeren uticaj na glasače, uključujući zloupotrebu ličnih podataka penzionera, sve do nelegalnog popunjavanja biračkih odbora dan prije izbora".

- Režirani izborni haos, nefer i nepošteni izbori, te pokušaj legalizacije pljačke i legitimiranja na pljački proglašenog bošnjačkog člana Predsjedništva, potpuno je neprihvatljiv ishod ovog izbornog ciklusa - navodi se u saopćenju SBB-a.

Odmah nakon održavanja izbora, kada su u stranci Fahrudina Radončića postali svjesni da građane nisu ubijedili da su "IN", počeli su tražiti opravdanja i ubjeđivati javnost ali i sebe da je težak izborni poraz koji su doživjeli na svim nivoima, ustvari, rezultat malverzacija i izborne krađe. Doduše, gubitaši iz SBB-a su još od izbora 2010., kada su prvi put učestvovali, svake izborne godine neposredno pred izborni dan, a kad ankete pokažu da ne stoje ni blizu toliko dobro kako očekuju, isticali da je po srijedi izborna krađa. 

Međutim, "bezbroj primjera i dokaza" o navodnim nelegalnostima nije spriječio SBB da se na sve moguće načine pokušava ugurati u vlast sa skromnim brojem zastupnika koji su osvojili mandate. Ova stranka, iako kako sama kaže, nije spremna prihvatiti legalizaciju izborne krađe, intenzivno pregovara o ulasku u vladajuće koalicije gdje god im je to ponuđeno ne obazirući se na principe i "primjere i dokaze". Možda, ipak, priča o ukradenim izborima važi samo tamo gdje njihovi mandati ne predstavljaju prevagu i "slamku" za koju se hvataju stranke lijevog bloka.

Što se samog Radončića tiče, a kako smo već ranije precizno izračunali i objavili, on je čak i sa glasovima za koje tvrdi da su mu pokradeni i dalje "superiorno" treći. Ili njegovim riječima - trećerazredni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.