open-navfaktor-logo
search
Prijetnje miru
SBiH: Ministarstvo odbrane i Oružane snage da se pripreme za odbranu države, svi patrioti trebaju biti budni
AUTOR: Faktor
23.04.2024. u 16:48
get url
text
Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) oglasila se danas saopćenjem za javnost u kojem "poziva Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine da započnu operativne pripreme za odbranu države od prijetnje koja dolazi od rukovodstva entiteta Republika Srpska čiji predsjednik Milorad Dodik iznosi otvorene prijetnje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine".
- Također, pozivamo sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine da prijetnje miru shvate najozbiljnije i svoje aktivnosti usmjere u pravcu adekvatnog odgovora na eskalaciju sigurnosne situacije koja je sve izvjesnija - navode iz SBiH.
Kako dalje ističu u saopćenju, sve civilne strukture vlasti trebaju biti spremne u kratkom roku da se stave na raspolaganje, te pruže neophodne resurse i podršku oružanim snagama i policijskim agencijama u suzbijanju pokušaja da se država podijeli.
- Svi dobronamjerni, patriotski opredijeljeni građani Bosne i Hercegovine trebaju ostati budni i spremni na svaki scenario dok se Milorad Dodik i njegova rušilačka politika ne udalje sa političke scene u našoj zemlji.
Pored navedenog, pozivamo Ured visokog predstavnika (OHR) da iskaže podršku institucijama Bosne i Hercegovine kako je bilo i prilikom pokušaja uspostave tzv. Hrvatske samouprave, te da o svemu navedenom informiše Vijeće sigurnosti UN-a - naveli su iz SBiH.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.