open-navfaktor-logo
search
Imali izvrsne razgovore
Schmidt se divi i odaje počast Kissingeru, koji je zagovarao podjelu Bosne i Hercegovine
Christian Schmidt, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, odao je počast Henryju Kissingeru, američkom diplomati, bivšem američkom savjetniku za nacionalnu sigurnost i državnom sekretaru, koji je preminuo jučer u 101. godini. 
30.11.2023. u 14:56
get url
text

VEZANI TEKST - Henry Kissinger, voljeni ratni zločinac američke vladajuće klase, konačno je umro

Visoki predstavnik Schmidt odao je poštu preminulom dobitniku Nobelove nagrade za mir, Henryju Kissingeru, navodi se na X nalogu OHR-a.

- Cijeli život posvetio je promicanju dijaloga i međunarodne suradnje. Pamtit ću Kissingera sa kojim sam u nekoliko navrata imao izvrsne razgovore. Tokom naših razgovora, Kissinger je uvijek isticao koliko je stabilan Zapadni Balkan važan za uspješnu Evropsku uniju - citirali su Schmidta na X nalogu OHR-a. 

S kim je sve Schmidt imao "izvrsne razgovore" dobro smo i prošli, reklo bi se. 

 

Henry Kissinger bio je čovjek koji je zagovarao podjelu Bosne i Hercegovine i protivio se intervenciji NATO-a nad srpskim agresorskim snagama. Tokom ratova devedesetih godina na Balkanu, tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, Kissinger je preko svoje lobističke organizacije radio u službi bivšeg srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića, optuženog za ratne zločine, kao i u službi Franje Tuđmana, bivšeg predsjednika Hrvatske. Obojica, nakon smrti, indirektno presuđeni za ratne zločine u Bosni i Hercegovini nad bošnjačkim stanovništvom. 

Kissinger je za BiH govorio da nikada nije postojala kao država i da je umjetna tvorevina, da ne postoji bosanska kultura, bosanski jezik...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.