open-navfaktor-logo
search
Saopćio OHR
Schmidt uputio čestitke: OSBiH simbol uspjeha na putu ka prosperitetnoj budućnosti
Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Christian Schmidt uputio je čestitke Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine i pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine povodom 18. godišnjice osnivanja OS BiH, saolpćio je Ured visokog predstavnika (OHR).
30.11.2023. u 17:00
get url
text

- Ovaj izuzetno značajni jubilej ilustrira i izvanredni put BiH od teškog poslijeratnog perioda ka stabilnoj i mirnoj zemlji na putu ka prosperitetnoj budućnosti unutar evroatlantske porodice. 

OS BiH predstavljaju jedan od najuspješnijih primjera reformi koje su predvodile domaće snage. Njihov razvoj u profesionalne, sposobne i pouzdane snage dovoljno govori o njihovoj posvećenosti i predanosti. Pripadnici OS BiH višestruko su se dokazali u međunarodnim mirovnim misijama i vojnim vježbama, kao i u pružanju pomoći u elementarnim nepogodama u BiH i inostranstvu.

Oružane snage BiH su simbol jedinstva, saradnje i uloženih napora u pravcu zajedničke budućnosti u Bosni i Hercegovini, te je neophodno njihovo održivo finansiranje - rekao je Schmidt, saopćio OHR.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.