open-navfaktor-logo
search
Konfuzni odgovori
Schmidt zašlajdr'o: Ola-la, prijatelju moj, ping-pong, ping-pong...
Christian Schmidt, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, držao je konferenciju za novinare u Sarajevu. Napokon. Više puta uzastopno proteklih mjeseci Schmidt je držao presicu za kamere. Danas su novinari postavljali pitanja a Schmidt se u jednom momentu prilično unezgodio. 
07.06.2023. u 16:51
get url
text

VEZANI TEKST - Britanski zastupnici pozvali Schmidta da vrati hrvatski orden koji mu je uručen pred dolazak u BiH

Avdo Avdić, sa portala Istraga.ba, pitao je Schmidta nekoliko konkretnih pitanja u vezi sa izmjenama Ustava i Izbornog zakona. Pitanja su glasila: 

Da li se osjeća Bošnjakom, s obzirom na to da je prisvojio pravo potpredsjednika FBiH Refika Lende da potpiše odluku o imenovanju Vlade FBiH? Zatim, o kakvom izbornom integritetu govori, a suspendovao je Ustav FBiH na samo jedan dan. I treće pitanje je bilo na osnovu čega je odredio da u Domu naroda FBiH mehanizam blokade bude tri petine određenog kluba? I da li je to uradio da se oduži Zagrebu zbog nagrade koju mu je dodijelila Hrvatska.

Naime, Schmidt je nagrađen ordenom Red Ante Starčevića. To priznanje Hrvatska je dodijelila i nekim ratnim zločincima. 

Christian Schmidt nije dao konkretne odgovore. Štaviše, zvučalo je to prilično konfuzno. Počeo je sa "ola-la, prijatelju moj...", a potom je više puta ponavljao "ping-pong, ping-pong..." Da ne bismo prepričavali, pogledajte sami kako je to izgledalo i zvučalo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.