open-navfaktor-logo
search
Skandalozan izvještaj
Schmidt zvao Cerića, bivši reis sprema se u Njemačku da lično vrati priznanja?
Bivšeg reisu-l-ulemu Mustafu efendiju Cerića jučer su kontaktirali iz kabineta visokog predstavnika Christiana Schmidta da bi dogovorili sastanak, a poziv je uslijedio samo nekoliko sati nakon što je Cerić najavio da će se odreći javno svih visokih njemačkih priznanja, ukoliko ne bude povučen zlonamjerni izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a u kojem se kritikuje reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, nezvanično saznaje Faktor. 
08.05.2023. u 15:13
get url
text

VEZANI TEKST - Cerić: Ukoliko Schmidt ne povuče zlonamjerni izvještaj o reisu Kavazoviću, odričem se njemačkih priznanja

- Ukoliko Schmidt ne povuče zlonamjerni izvještaj o reisu-l-ulemi Kavazoviću u UN-u, odričem se javno svih visokih njemačkih priznanja za promociju mira i stabilnosti u Bosni i svijetu. Zamislite da nakon Holokausta Vijeće sigurnosti UN-a imenuje u Njemačkoj visokog predstavnika sa zadatkom da zaštiti njemačke naciste od žrtava Holokausta. Ne možete to ni zamisliti, ali možete praktično vidjeti imenovanje visokog predstavnika za Bosnu, koji ima zadatak da zaštiti negatore genocida i udruženog zločinačkog poduhvata od žrtava genocida i udruženog zločinačkog poduhvata - poručio je bivši reis Cerić. 

Da li će i kada biti organiziran ovaj sastanak još uvijek se ne zna, ali prema informacijama Faktora, bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini neće stati samo na odricanju svih njemačkih priznanja. Sprema se da zbog Schmidtovog odnosa prema aktuelnom reisu Kavazoviću, a time i Islamskoj zajednici i Bošnjacima, na put u Njemačku da lično vrati priznanja ukoliko visoki predstavnik ne ispravi svoj skandalozni iskaz o Bošnjacima kroz blasfemiju reisa kao simbola bošnjačke duhovnosti. 

Reis Cerić je dobitnik dva prestižna njemačka priznanja: Theodor Heuss (2007) i Eugen Biser (2008) za međureligijski dijalog i promociju demokratije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.