open-navfaktor-logo
search
Imaju i dokaze
SDA Banovići: Policajci lijepe plakate PDA, dok se plakati SDA uništavaju
Dopis su uputili na adrese Ministarstva unutrašnjih poslova TK, Unutrašnjoj kontroli, Policijskoj stanici Banovići, OSCE-u i CIK-u BiH
17.09.2018. u 09:50
get url
text

Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Banovići pozvao je nadležne da osiguraju uvjete za provođenje izborne kampanje.

Ističu da imaju dokaze da uniformisani banovićki policajci lijepe plakate Pokreta demokratske akcije u toku radnog vremena, dok se plakati SDA uništavaju.

- Od službenika PS Banovići očekujemo da rade svoj posao profesionalno. Raspolažemo informacijama i dokazima da pojedini policijski službenici za vrijeme službe učestvuju i pomažu u lijepljenju plakata PDA te nas kao političke protivnike uhode, fotografišu i ponašaju se neprofesionalno - navodi se u pismu koje potpisuje Bego Gutić, predsjednik OO SDA Banovići.

Dodaju da su više puta uništeni plakati SDA na području cijele općine te da su neki aktivisti i članovi spomenute stranke fizički napadnuti. Iz SDA traže da se poduzmu sve mjere kako bi se predstojeća izborna kampanja provela transparentno i konkretno za sve političke subjekte.

- U suprotnom, bit ćemo prinuđeni objaviti javno fotografije policijskih službenika PS Banovići na kojima se jasno vidi kako uniformisani lijepe plakate PDA - zaključuju u OO Banovići SDA.

Dopis su uputili na adrese Ministarstva unutrašnjih poslova TK, Unutrašnjoj kontroli, Policijskoj stanici Banovići, OSCE-u i CIK-u BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.