open-navfaktor-logo
search
Objavljen snimak
SDA BPK traži hitnu istragu Tužilaštva BiH: Ko je prodavao i kupovao novcem političke funkcije
Kantonalni odbor SDA BPK poziva nadležne policijske agencije i Tužilaštvo BiH da odlučno i hitno provedu istragu nakon što je objavljen audiosnimak koji indicira da su se određene političke funkcije u BPK prodavale, odnosno kupovale za novac.
05.02.2021. u 21:25
get url
text

- Pozivamo da se utvrdi autentničnost snimka objavljenog na prekinutoj sjednici Skupštine BPK, identificiraju osobe na njemu i utvrde sve druge okolnosti vezane za ovaj događaj, te poduzmu sve zakonskom propisane mjere, saopćeno je iz ove stranke.

Zastupnici SDA nisu na bilo koji način, kako se navodi, učestvovali u razgovorima ove vrste, niti u radnjama koje se pominju na snimku.

- Od policije i Tužilaštva tražimo da ispita sve one koji imaju veze sa snimkom na bilo koji način. Tražimo da svako za koga se utvrdi da je kršio zakon odgovara, ističu iz SDA.

Zastupnik SDA u Skupštini BPK Nijaz Musić, na današnjoj je sjednici pustio audiosnimak, kako bi pokazao da mjesto ministra unutrašnjih poslova u ovom kantonu košta 30.000 KM.

Na svom Facebook profilu snimak dijela Skupštine na kojoj je Musić pustio snimak, objavila je zastupnica DF-a Edita Velić.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.