open-navfaktor-logo
search
Uoči sjednice u srijedu
SDA BUŽIM: Hoće li zastupnici iz Bužima "rame uz rame" s Fikretom Abdićem? 
Općinska organizacija SDA Bužim održala je redovnu sjednicu Izvršnog odbora, na kojoj je jednoglasno usvojila dva zaključka koji se tiču trenutne političke situacije u Unsko-sanskom kantonu.
14.02.2022. u 16:47
get url
text

Kako je saopćeno iz SDA Bužim, jednoglasno su usvojeni zaključci kojima:  

- OO SDA Bužim daje puno podršku zastupnicima Kluba SDA u Skupštini USK-a,

- OO SDA Bužim najoštrije osuđuje uspostavu bilo kakve saradnje s Laburističkom strankom osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića.

- Građani Bužima na zakazanoj online sjednici Skupštine USK-a s posebnim interesovanjem će pratiti ponašanje zastupnika koji dolaze iz viteškog Bužima Najle Muratović, Agana Bunića, Nisveta Jusića i Zikrije Durakovića. U slučaju da pomenuti zastupnici glasaju zajedno sa zastupnicom Laburističke stranke, smatrat će se da su dio projekta koji znači "oživljavanje", čuvanje i povratak na političku scenu izdajnika bošnjačkog naroda i osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića - navode iz bužimske SDA.

Dodaju kako je "neosporna činjenica da su SDP i NES (A-SDA) u Velikoj Kalduši 'spasili' osuđenog ratnog zločinca od opoziva a bile su izvjesne prilike da se isti pošalje na političku deponiju".

- Da li će se Laburisti odužiti SDP-u i NES-u (A-SDA) "pružanjem" svoje ruke spasa trenutnoj kantonalnoj vlasti vidjet ćemo u srijedu, 16. februara, za kad je zakazana online sjednica Skupštine USK-a. Svi oni koji pregovaraju i dogovaraju takvu vlast, odnosno glasanje sa zastupnicom Dunjom Abdić-Pleho, kćerkom osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića, izdali su državu BiH i ponizit će 20.000 građana općine Bužim. Zastupnici iz Bužima trebaju znati da će zajedničkim glasanjem s navedenom zastupnicom stati "rame uz rame" s Fikretom Abdićem i takvim glasom otvoriti rane svima onima koji su dali dio sebe za opstojnost države Bosne i Hercegovine i našeg Bužima - zaključuje se u saopćenju iz OO SDA Bužim. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.