open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
SDA Centar: Prof. Izetbegović nije prihvatila kandidaturu za Glavni odbor SDA, obavljat će dužnost u Skupštini KS
Kandidaturu Općinske organizacije SDA Centar za Glavni odbor Stranke demokratske akcije prof. dr. Sebija Izetbegović nije prihvatila, kao ni prijedlog kandidature Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, niti prijedloge kandidatura drugih općinskih, kantonalnih i regionalnih organizacija SDA, saopćio je Općinski odbor SDA Centar.
27.09.2023. u 11:15
get url
text

- Prof. dr. Izetbegović je objasnila da želi u punom kapacitetu obavljati dužnost koju je preuzela izbornom voljom građana Kantona Sarajevo, ali moguće i ostvariti neke nove poslovne projekte.

Iako je na prošlom Kongresu SDA dobila daleko najveći broj glasova za člana Glavnog odbora prof. dr. Izetbegović je odlučila prepustiti kandidaturu nekome od novopredloženih kandidata iz Centra, u dubokom uvjerenju da će s jednakom posvećenošću i odgovornošću obavljati svoj mandat u najvećem tijelu Stranke demokratske akcije. Također, kandidaturu nije prihvatila ni prof. dr. Enra Mehmedika - Suljić, uvaženi član Etičkog odbora SDA i Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, također ustupivši svoje mjesto drugim predloženim kandidatima iz Centra, saopćili su iz SDA Centar.

SDA Centar će, kako navode, baš kao u slučaju prof. dr. Izetbegović i prof. dr. Mehmedika - Suljić, uvijek kandidovati najbolje kadrove za sve stranačke i javne funkcije.

- Tako ćemo na sva mjesta onih kojima istječu stranački mandati kandidovati ljude s integritetom, uvažene i referentne članove društva koji su vrijedni, stručni i dokazani u svom poslu. To su kadrovi koji su utemeljeni u ideologiji Stranke demokratske akcije i predani u borbi za Bosnu i Hercegovinu i njenu budućnost - zaključuju u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.